Pappas Pojkar FF byter namn till Tullinge BK

1991 startades föreningen Pappas Pojkar FF av ett kompisgäng som ville börja spela fotboll. Från början höll laget till i Korpen under namnet Tumult, men sedan valde man att bilda Pappas Pojkar.

– När vi startade vår verksamhet var det inte ovanligt med annorlunda namn. Vår tanke var att ha kul ihop och några större ambitioner fanns inte då, menar Jerry Achrén, ordförande i Pappas Pojkar/Tullinge BK.

Under årens lopp har media uppmärksammat klubbens namn och Pappas Pojkars då enda flicklag fick utrymme i Expressen som laget med det tuffaste namnet. För sedan började klubben växa och med det även ambitionerna. Under en period hade Pappas Pojkar flera flicklag igång, men har idag ingen flick-eller damverksamhet.

Jerry Achrén– Vi har tappat många lag på grund av namnet och inte lyckats få in fler flicklag. Vår förening skall vara till för både flickor, pojkar, kvinnor och män. Vi vill hitta tillbaka till den tid då vår förening hade flera flicklag, men om inte flickor/kvinnor känner sig bekväma hos oss blir det svårt, menar Achrén.

Hur var reaktionerna när ett eventuellt namnbyte kom upp?
– I början av processen fanns argument som varför ändra ett unikt namn. Namnändring är känsligt och även om alla innerst inne är medvetna om problematiken Pappas Pojkar medför, sved det nog hos några av oss när frågan togs upp första gången, erkänner Archrén.

Han fortsätter.
– Men det lade sig snabbt och viljan till förändring växte. Vi vågade genomföra det alla inte vågar. Sedan är namnbytet en del av en process som kan ses lite som en nystart av vår förening. Det handlar alltså inte bara om namnbytet, men det är så klart namnet som de flesta reagerar på först.

Vilka fördelar ser ni i namnbytet?
– Vår förhoppning är att folk ska se namnbytet som ett bevis på att vi menar allvar med att flickor är välkomna hos oss, säger Archrén.

Varför blev det just Tullinge BK?
– Styrelsen har under en lång tid arbetat med flera förslag där vi har analyserat fördelar och nackdelar med de olika förslagen vi har haft. Tullinge BK kom upp tidigt och var ett av namnet som styrelsen fördjupade sig i. När väl det var dags för extra årsstämman då vann Tullinge Bollklubb omröstningen överlägset, konstaterar Archrén.

Tullinge BK uppdaterar även sitt klubbmärke i samband med namnbytet. Det är en uppdatering av det gamla märket.
– Fokus har varitatt behålla färgerna från det gamla klubbmärket. Med namnbytet och det nya klubbmärket är vi redo för en nystart av föreningen, avslutar Jerry Achrén.