Boo FK – Laget med framtiden för sig

Boo FF vill leva upp till devisen "Så många som möjligt, så länge som möjligt" och startade ytterligare ett seniorlag som fick namnet Boo FK. Laget består till större delen av det tidigare juniorlaget födda 1999, men även några äldre förmågor finns med i truppen.

När bildades laget?

2018

Varför bildades laget?

Det finns två anledningar till det dels att spelarna som är födda 1999 ville hålla ihop sitt gamla lag både ur ett socialt och fotbollsmässigt perspektiv. Även att föreningen Boo FF ville erbjuda fler spelare att spela seniorfotboll utan att man behöver träna 2-3 ggr per vecka. "Så många som möjligt så länge som möjligt"

Hur bildades laget?

Efter deras sista år som juniorer stod spelarna inför valet att spela reservlagsfotboll, söka sig till Boo FFs herrlag eller att spela Korpen. Efter några veckors funderande valde spelarna det fjärde alternativet att bilda en ny förening och börja spela i Division 7. På den vägen är det.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Då Boo FF tidigare haft två seniorlag på herrsidan, Boo FK (f.d. Nacka FF) valde föreningen att erbjuda det gamla namnet då det finns en historia kring namnet.

Geografisk hemmaort?

Boo, Nacka.

Vilket mål har laget med verksamheten?

Framför allt vill vi spela fotboll och ha kul, det är det absolut viktigaste. Men givetvis siktar vi på avancemang till div. 6 redan den här säsongen. Känns det tryggt och stabilt siktar vi på att fortsätta klättra, men vi tar det ett år i taget.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Nej, men snart är alla kända. ;)

Lagets största framgång?

Vinst i första seriematchen mot Athletico Blåsut!

Mest minnesvärda match eller händelse?

Samma match. (Athletico Blåsut)

Finns det något mer att berätta om laget?

Deras historia ligger i framtiden….

Vi tackar Boo FF:s sportchef Andreas Bild för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under säsongen och i fredagskvällens derby mot Boo SK kl. 19.00 på Björknäs IP.

Följ lagets säsong i serien H 7 F

Här hittar du övriga lag som har presenterats!