Det finns närmare 190 lag i de lägre divisionerna och många lag har man aldrig har hört talas om eller kanske bara sett namnet på. Vi på Stockholms Fotbollförbund känner att vi skulle veta mer om dessa lag och vi tror att många fler är intresserade av vilket lag det är som döljer sig bakom namnet på laget. Här presenterar vi de mindre kända lagen i div. 4-5 damer och div. 6-7 herrar.

Solberga BK – 12-åringar bildade laget

Året var 1967, Solberga IF hade lagt ner sin verksamhet, men grabbarna ville ha ett lag att spela i. Då kom tre 12- och 13-åriga pojkar på att de skulle bilda en egen förening, och Solberga BK uppstod.

Stureby SK – Sturpen 90 bast

Idag kör vi en "Laget bakom namnet – special". Stureby SK fyller i dag 90 år och kommer på lördag fira med ett stort 90-årskalas för alla aktiva, barn, ungdomar och föräldrar. Stureby SK är viktig för området och många väntas komma och fira 90-åringen.

Boo FK – Laget med framtiden för sig

Boo FF vill leva upp till devisen "Så många som möjligt, så länge som möjligt" och startade ytterligare ett seniorlag som fick namnet Boo FK. Laget består till större delen av det tidigare juniorlaget födda 1999, men även några äldre förmågor finns med i truppen.

FC Björnligan – Inget Kalle Anka-lag

FC Björnligan är ett av de så kallade "kompis-lagen" som har funnits längst i Stockholmsfotbollen. Klubben bildades 1973 och hade brassen Falcão på gaffeln under en "silly-season". Läs mer laget som höll på att få namnet Kycklingarna!

Nacka United FF – Laget som är en kaxig nykomling

Nacka United FF är en ny förening genom att Nacka FC och Jarlabergs IF slog ihop sina påsar på ungdomssidan. Jarlabergs IF:s div. 6-lag hängde på och bär numera också det förenade namnet. Läs mer om laget med höga mål under rubriken "Laget bakom namnet".

IFK Vaxholm – 99-åringen som vill upp

Idag presenterar vi IFK Vaxholm som dagen till ära fyller 99 år. Vi har tidigare bara presenterat lag från våra två lägsta serier, men idag gör vi ett undantag och det snart hundraåriga skärgårdslaget får berätta sin historia.

Tudor Arms FC – Publaget som väntar på Sheringhams debut

Seniorserierna i de lägre divisionerna har smugit igång så smått och nu sätter vi även igång vår presentation av lagen i dessa serier under rubriken "Laget bakom namnet". Först ut är Tudor Arms FC som har fått sitt namn efter den engelska puben på Östermalm.

BK Borsten – Laget med bäst hejaramsor

Säsongens sista lag som presenteras under rubriken "Laget bakom namnet" är BK Borsten. Läs om laget som har funnits sedan 1985 och har en hängiven supporterskara med en uppsjö av fyndiga hejaramsor.

Nacka Juniors – Fotbollslaget som blev ett futsallag

Nacka Juniors 2018Nacka Juniors FF skulle göra som Dalkurd och vandra genom seriesystemet upp i allsvenskan. Då kom futsal in i leken. Fotbollslaget lades ner och det blev en helhjärtad satsning på den nya inomhussporten. En satsning som i år resulterade i semifinalplats i SM-slutspelet.

IFK Lidingö BK – B-laget som blev ett A-lag

Spelarna i IFK Lidingö BK spelade först i IFK Lidingö FK:s reservlag. När seriesystemet gjordes om blev motståndet för lätt och istället startades en egen klubb med spel i ordinarie seriesystem.

Åkeshovs IoFK – Lennart Johanssons gamla klubb

Den tidigare UEFA-ordföranden Lennart Johansson har spelat i Åkeshovs IoFK och är även hedersordförande i föreningen. Lennart som även hedersordförande i Svenska FF har skrivit en text om sin egen uppväxt i Åkeshov.

IF Lokomotiv Blackeberg – Laget som tränas av en "Diktator"

IF Lokomotiv Blackeberg har tuffat på i Stockholmsserierna sedan 1997 och spelar för närvarande i sexan. Läs om laget som höll på att få ett helt annat namn, har sitt ursprung i Blackebergs gymnasium, var på väg att bli uteslutna första säsongen och tränas av en "Diktator".

FC Iliria – Stockholms enda albanska fotbollslag

FC Iliria som spelar på Sätra BP har främst spelare med albanskt ursprung, men över 30 nationaliteter har hunnit spela för laget sedan 2014. Föreningens mål är att herrlaget ska spela i division 5 och från 2020 ska ungdomsfotboll var huvudverksamheten.

GIH FF – Laget som förenar studenter

GIH FF står för Gymnastik och idrottshögskolans Fotbollsförening, men laget heter egentligen Idrottshögskolans FF eftersom laget inte fick heta en förkortning. På klubbmärket står det GIH IF, vilket är skolan idrottskår som laget samarbetar med. Man kan helt enkelet säga att kärt barn har många namn.

Stockholms Snipers IF – Laget med HBTQ-profil

Stockholms Snipers är laget som har prickat rätt med syftet för sitt lag. Sedan 2006 har laget funnits till för spelare med HBTQ-bakgrund, men givetvis är alla spelare välkomna till laget som åker till Paris i augusti för att delta i Gay Games.

FC Sampierdarenese – Laget med kärlek till Italien

Förra veckan presenterade vi AC Azzurri, ett lag med italienare med passion för fotboll. Vi följer italienspåret och bekantar oss med FC Sampierdarenese, laget som består av tidigare allsvenska stjärnspelare, journalister, komiker med flera med kärlek till fotboll och Italien.

AC Azzurri – Fotboll är passion för en italienare

I slutet av 60- och i början av 70-talet flyttade många italienare från sitt hemland för att jobba i Sverige som hade gott om arbetstillfällen. Som ett sätt att förena landsmännen och kärleken till fotboll bildades AC Azzurri 1971.

Karlbergs BK – Kungsholmslaget på väg upp

Karlbergs BK:s damlag hade legat i träda ett par år när laget gjorde en nystart till säsongen 2017. Efter 13 segrar på 14 matcher var seriesegern klar. Årets säsong har startat i samma vinnarspår.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter