BK Gömmaren – juniorlaget som startade eget

Många spelare i juniorlag sprids för vinden när laget växt ur ungdomskostymen och ska axla seniormanteln. BK Gömmaren är, liksom Boo FK (som vi har presenterat tidigare), ett juniorlag som har startat egen seniorverksamhet. Tränaren Björn Eriksson samlade sina spelare till ett välbesökt möte som resulterade i att BK Gömmaren bildades.

När bildades laget?

I maj 2017.

Varför bildades laget?

För att spelarna i Huddinge IF:s juniorlag inte ville och/eller kunde ta plats i föreningens a-lag. Men man ville spela fotboll och gärna tillsammans. Stommen är från det juniorlaget, men vi har också snappat upp spelare som tidigare slutat på grund av att man inte lyckades ta plats i a-laget eller inte riktigt trivts i andra klubbar.

Hur bildades laget?

Genom ett årsmöte och ett bildande möte på min altan med 30 närvarande spelare!

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Vi ville ha ett hyfsat seriöst namn då vi vill vara hyfsat seriösa. Kanske att klubben växer i framtiden och då vill vi inte heta "BK Badboll" typ. Gömmaren är badsjön som ligger närmast vår hemmaplan och där alla spelare är uppväxta. Alla är uppväxta med kvällsdopp i Gömmaren. Så det är en geografisk plats som binder ihop oss. Dessutom en jäkligt fin sjö!

Klubbmärket ritades av en av spelarna efter en intern tävling. Spelarna röstade fram märket bland flera förslag från olika spelare. Märket innehåller sjön Gömmarens konturer. Den naturliga färgen att spela i är blått, sjövattensblått.

Geografisk hemmaort?

Huddinge kommun på Källbrinks IP, men ibland spelar vi matcher på Visättra SC.

Vilket mål har laget med verksamheten?

Så många som möjligt – så länge som möjligt. Efter en säsong ska alla känna sig delaktiga i resultatet, oavsett om det blir en första plats eller om vi kommer femma.

Vi har inga speciella sportsliga mål, men vi tror att så länge vi är många som tränar bra och tycker det är kul lär de komma som en bieffekt.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Inte än. Alla i laget är profiler på sitt sätt. Vi har två spelare som är nyanlända som lär oss andra en hel del om inställningen till livet och vad som är viktigt. De är de enda som inte är uppväxta i Källbrinks närhet.

Lagets största framgång?

  • Att vi är så många som 34 spelare som tycker det är roligt.
  • Att vi lyckats få 4-5 spelare som slutat med fotbollen att börja med den igen.
  • Att vi lyckas få övriga 30 spelare att fortsätta in i seniorfotbollen. Tappet är näst intill noll.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Det var seriepremiären den 20 april 2018 mot FC Söderort på bortaplan när vi spelade vår första tävlingsmatch som BK Gömmaren.

Vi var sparringpartner till U21-dövlandslaget inför deras EM-premiär sommaren 2018!

Finns det något mer att berätta om laget?

Vi är 34 spelare, 32 bor i kommunen och har gång/Cykelavstånd till hemmaplan. Tyvärr måste vi säga nej till fler spelare nu som ringer och frågar. Men målet är att fortsätta ta emot spelare och få tillbaks spelare till fotbollen. I styrelsen sitter tre 18-åringar. De bemannar också valberedning och tar möten med kommunen och Stockholms Fotbollförbund.

Förutom fotbollen är det också en resa i föreningslivet för många. Vid årsmötet var 37 av 45 medlemmar närvarande.

Vi tackar BK Gömmarens ordförande Björn Eriksson för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under höstsäsong.

Följ laget under säsongen: H 7 I

Här hittar du övriga lag som har presenterats!

Magasinet Fotboll skrev i april 2018 om laget