Tullinge BK – laget som både är seriösa och har kul

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Tullinge BK. Laget var ursprungligen ett korplag med det punk-klingande namnet Tumult. Men spelarna ville hellre spela i en "riktig" serie och Pappas Pojkar FF bildades. Laget utvecklades sedermera till en hel förening med upp till 30 lag, senior- flick- och pojklag. En av anledningarna till att laget bytte namn var att flickorna skulle känna sig mer välkomna i klubben.

När bildades laget?
Tullinge BK i dess nuvarande form bildades november 2018, men Pappas Pojkar FF som vi hette tidigare bildades 1991 av Ari Achrén och Erik Grissom.

Varför bildades laget?
Laget bildades för att vi var ett gäng kompisar som ville spela fotboll och det fanns inte så många alternativ förutom att bilda en egen förening.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?
Ari och Erik kom med en massa olika förslag på vad föreningen skulle heta. Efter en stunds funderingar fastnade man för Pappas Pojkar FF för att det var lite roligt och något som folk skulle komma ihåg.

Dåtidens klubbmärke förde tankarna till Djurgårdens IF:s tröjor (blårandigt), men i och med att föreningen blev större förändrades märket något. När det nya namnet kom till 2018 ändrades också klubbmärket helt. Det togs fram av en designfirma som föreningen har kontakt med.

Geografisk hemmaort?
Föreningen bildades i Tumba, hemmavistelsen var Storvreten och en period Broängen. Därefter flyttade föreningen till Tullinge och fick kämpa för att få möjligheten att träna på orten. Men sen ett antal år tillbaka hålls mer eller mindre all verksamhet i Tullinge.

Vilket mål har laget med verksamheten?Glada TBK-spelare efter en bortaseger.
Föreningen strävar efter att vara ett alternativ för de som vill spela och lära sig fotboll nära sin hemmamiljö, få sunda värderingar genom föreningen och vänner för livet. Föreningen försöker också få in fler tjejer i verksamheten. Herrlagets mål är att vara så bra som möjligt utan att ta bort det roliga. Seriöst och att ha kul på samma gång.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?
Hos oss är alla profiler på sitt sätt, men känd kan man nog inte kalla någon.

Lagets största framgång?
Laget var nära att ta klivet upp till div. 4 för några år sedan.

Mest minnesvärda match eller händelse?
Det är mer eller mindre samtliga lokalderbyn som vi har lyckats vinna. Ingen nämnd ingen glömd.

Finns det något mer att berätta om laget?
Som vi nämnde tidigare så jobbar vi hårt för att kombinera att ha roligt och samtidigt träna seriöst. Vi upplever det som att många lag tror att de måste välja. Vi är nog ett av få lag i de lägre divisionerna som faktiskt kör hyfsad tuff fysträning på vintern. Dels för att vi har roligt ihop när vi tränar, men också med en strävan att undvika skador under säsong. Skador är inte roligt och vi vill ha roligt.

Vinterträning med Tullinge BK.

Vi kan även lägga till att vi försöker spela så fin och rolig fotboll som vi kan. Vinna är både viktigt och roligt, men vi vinner hellre med 5-3 än 2-0 och om några av målen är fotbollsgodis så har vi det som roligast.

Vi tackar Tullinge BK:s ordförande Jerry Achrén för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under säsongsavslutningen.

Följ laget under säsongen: H 7 I

Här hittar du övriga lag som har presenterats!