Alvik FC – det nystartade laget som vill växa

Under rubriken "Laget bakom namnet" presenterar vi idag Alvik FC. Klubbens premiärsäsong har blivit sönderryckt och försenad på grund av coronapandemin, men den 14 augusti fick laget äntligen genomföra den efterlängtade debutmatchen i H 7 C. I framtiden är föreningens mål att även starta upp dam- och ungdomslag.

När bildades laget?

2019 rent administrativt, men truppbygget och träningar rullade igång i januari 2020.

Varför bildades laget?

Vi är ett gäng barndomsvänner från Alvik som hade en gemensam nämnare, nämligen att alla hade en bred fotbollsbakgrund och hade spelat ihop sen barnsben i BP, men även i andra lag i vuxen ålder.

Vi insåg även att intresset för att bilda ett lag i hemområdet var stort när snacket gick i olika åldrar mellan vänner och syskon med flera. Vi fick snabbt ihop en grundstomme av spelare och sedan anslöt en efter en. Vi förstod ganska snabbt att vi behövde skapa ett reservlag redan första året på grund av det stora intresset.

Hur bildades laget?

Vi var fyra personer från början som var med och grundade föreningen där bröderna Amir och Fadi Chamsine var drivande tillsammans med vännerna Joakim Carpfelt och Stefan Portefaix. Kort därefter anslöt även en annan alvikare, Sebastian Liljedahl som även ingår i en tränarduo tillsammans med Amir.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Namnet diskuterades en del. Traneberg var ett alternativ eftersom området täcker en stor del av det vi räknar som Alvik, men vi enades ändå ganska snabbt om att det skulle bli Alvik då en del av oss bor utspridda i olika delar av området som räknas till namnet.

Tranan som är centrerad i klubbens emblem symboliserar fågelns koppling till området Traneberg, som utgör en stor del utav området Alvik. Även lagets hemmaställ har fått inspiration av tranans färger. Initiativet härleds av vänner utifrån områdena inom Alvik (Västerled) i Bromma.

Geografisk hemmaort?

Traneberg, Bromma

Vilket mål har laget med verksamheten?

Vår vision och vilja är att skapa en trygg och rolig gemenskap där alla oavsett kön, etnicitet eller livsåskådning känner sig inkluderade och kan förenas i fotbollens namn.

Föreningen syftar till att premiera ungdomar och äldre att utvecklas inom fotbollen. Vi anser också att utöver glädjen och sammankomster med aktivitets utövande bör verksamheten bedrivas med struktur, hållbarhet och kontinuitet.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Nej, inte än men man vet aldrig framöver.

Lagets största framgång?

Framgångar har inte skördats än men målet är att utmana om en uppflyttningsplats redan första året i H 7 C.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Trots en brokig försäsong, där vi försökte bygga en trupp och svetsa oss samman, lyckades vi ändå vinna både premiären i H 7 C mot FC Shababos samt mot AC Azzurri i Stockholmsserien div. 6 norra. Båda matcherna vann vi på bortaplan, nu återstår det att se hur vi tar oss an hemmapremiären på Stora Mossen mot FC of Hässelby den 23 augusti!

En annan minnesvärd händelse är den fina lagsammanhållningen vi lyckats få till. Vi har helt enkelt haft otroligt fina killar som kommit in i laget på ett väldigt smidigt och bra sätt. Tillsammans har vi lyckats bilda en otroligt fin och bra gemenskap.

Finns det något mer att berätta om laget?

Vi är en liten men seriös förening som gör en satsning. Vi vill satsa på ungdomar och vara en utav valmöjligheterna för ledare och spelare i Alvik/Bromma som vill engagera sig och har viljan att vara med i klubbens utveckling i dess process.

I dagsläget har vi endast ett herrlag då efterfrågan där var störst. Vårt mål och förhoppning är att utöka föreningen där en ungdomssektion samt ytterligare ett seniorlag för damer tillkommer i sinom tid.

Vi tackar Amir Chamsine, en av grundarna av Alvik FC, för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under säsongen.

Följ laget under säsongen: H 7 C

Här hittar du övriga lag som har presenterats!

Följ Alviks FC:

Instagram: @alvikfc

Facebook: Alvik FC

Hemsida: www.laget.se/alvikfc