IFK Tumba FK – damlagsdrömmen som blev verklighet

Föreningen har en längre tid haft en dröm om att starta ett damlag. Genom eldsjälen Melissa Besara har drömmen kunnat uppfyllas. Läs om laget som bland annat består av flera landslagsspelare och en känd rappare samt siktar på att gå upp i "fyran".

När bildades laget?

IFK Tumbas nuvarande damlag bildades i december 2019.
Varför bildades laget?

Laget bildades eftersom det alltid funnits hopp och en dröm om att ha ett eget damlag inom klubben. Både för våra yngre kvinnliga spelare som spelat inom klubben från ung ålder samt föreningens flicklag. Klubben tänker på jämställdhet och jobbar enormt för att kunna bidra. Då är det en självklarhet för oss att ha ett damlag utöver herrlaget.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till?

Eftersom huvuddelen av spelarna har sitt ursprung i Tumba Fotboll var det naturligt, att vår tillhörighet och klubbnamn blev IFK Tumba Fotbollsklubb. Det traditionella klubbmärket är projicerat in i vår favorit - fotbollen.

Geografisk hemmaort?

Främst i Tumba, men vi har även många spelare från norra Botkyrka.

Vilket mål har laget med sin verksamhet?

Laget har som målsättning att hamna på första plats och gå upp i div. 4. Därefter ska vi jobba för att utveckla dam verksamheten inom klubben med ett juniorlag och eventuellt ett B-lag.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?

Laget har flertal kända profiler, allt ifrån landslagsspelare till lokala profiler. Vi har tre som har spelat på landslagsnivå, Dille och Emelie som spelat i Azerbadjans landslag och Helen som spelat i Nigerias landslag. Vi har även Rawda som är en känd rappare.

Lagets största framgång?

Det har varit truppen som har bildats. Vi gick ifrån en grund med endast juniorer i starten, till att nu kunnat bygga en fantastisk grupp med elitspelare och våra egna juniorer trots att vi spelar i div.5.

Mest minnesvärda match eller händelse?

Den på grund av corona-pandemin uppskjutna premiärmatchen mot Grödinge SK den 16 augusti! Ett lokalderby som slutade med 4-0 vinst till oss.

Finns det något mer att berätta om laget?

Vi jobbar väldigt mycket med vår trupp och har lyckats kunna bli som en liten familj. Vi gör enormt mycket för varandra utanför planen som på planen vilket leder till att vårt samarbete fungerar otroligt bra. Vi ser fram emot att se hur div.5 slutar och är enormt redo för nästa säsong.

Vi tackar Melissa Besara och Lars Sjöberg för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka till under säsongen.

Följ laget under säsongen: Dam 5 C

Följ laget på Instagram: @ifktumbadamer

Här hittar du övriga lag som har presenterats!

Läs mer om uppstarten av IFK Tumbas FK:s damlag