Svar på vanliga frågor

På denna sida har vi samlat svar på de vanligaste frågorna som vi får in.

Läs gärna igenom detta innan du mailar in till oss.

Hur får jag matcher?

När du genomgår en 7 mot 7 eller 9 mot 9 utbildning hos oss så är det just en utbildning som du har antagits till och betalt för, inte matchtilldelning. Information om vad du ska göra för att bli tilldelad matcher presenteras som ett block på kursen och det är sedan domarens ansvar att följa de anvisningar som finns för att bli tilldelad matcher.

7 mot 7: För att bli tilldelad matcher av oss behöver du skicka in en önskelista. Detta görs 2 gånger per år. Utöver de matcher som du blir tilldelad av oss kan du även söka lediga matcher i FOGIS.

9 mot 9: För att bli tilldelad matcher av oss behöver du skicka in en önskelista. Detta görs 2 gånger per år. Utöver de matcher som du blir tilldelad av oss kan du även söka lediga matcher i FOGIS.

11 mot 11: Du blir tilldelad matcher av oss. När detta är gjort så får du mail om det med kompletterande information.

Vad är en önskelista?

Önskelista är ett formulär som du som domare behöver skicka in till oss för att bli tilldelad matcher i 7 mot 7 samt 9 mot 9. Domare som inte skickar in denna lista inom deadline kan endast söka matcher på lediga uppdrag i FOGIS.

I önskelistan fyller du vilka av de angivna planerna som du vill döma på, samt vilka datum som du kan döma. Vi fördelar sedan ut matcherna mellan de domare som skickat in önskelista.

Vad är FOGIS?

FOGIS är den webbplattform som vi använder vid tilldelning av matcher. Hur den fungerar och hur du loggar in tas upp som ett block på kursen. Har du ytterligare frågor om FOGIS ber vi dig att i första hand läsa manualen som du hittar här.

Vi använder endast FOGIS för tilldelning av matcher, men det kan finnas föreningar som tillsätter sina uppdrag (5 mot 5 eller 7 mot 7) med andra plattformar.

Jag vill bara döma 5 mot 5, hur gör jag då?

5 mot 5 tillsätts inte av Stockholms Fotbollförbund, det är varje arrangerande hemmaförening som ansvarar för tillsättningen av domare för denna spelform. För att döma dessa matcher får du vända dig till en förening i ditt närområde och fråga om de behöver domare till sina matcher.

Vilka serier får jag döma?

I FOGIS, under fliken Arkiv, och sedan Behörighet kan du se vilken klassificering du har. Trycker du sedan på den så kan du se vilka serier som ingår.

Hur fungerar det när jag söker lediga uppdrag?

Vi tillsätter alla sökningar manuellt, det är inte först till kvarn.

Vi går igenom alla ansökningar som kommer in och gör sedan en sammanvägning av nedan tre faktorer vid tillsättning:

1. Om domaren redan har uppdrag samma dag.

2. Hur många uppdrag domaren redan är tilldelad.

3. Avstånd till planen

Jag har en match som jag inte kan döma, vad ska jag göra?

Fram till 7 dagar går det att lämna återbud i FOGIS genom att trycka på "lämna återbud" intill matchen på din matchlista. Mindre än 7 dagar och minst 3 arbetsdagar före matchen kan du lämna återbud genom att maila in till domare@stff.se. När det är mindre än 3 arbetsdagar kvar till matchen är det ditt ansvar att hitta en ersättare om du inte kan döma.

Du kan i FOGIS hitta ett register över tillgängliga domare om du trycker på Arkiv och sedn Övrigt. Då kan du söka på alla domare inom en viss behörighet som är ledig ett visst datum.

Hittade du inte svar på din fråga?

Maila in till domare@stff.se så kommer vi att besvara din fråga så snart vi kan.