Grönt Kort för Fair Play

Grönt Kort finns för att lyfta fram och visa på alla goda föredömen som finns inom ungdomsfotbollen. Kortet är matchens fair play-pris och delas ut av ledarna och går till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt.

Nytt inför säsongen 2020 är är att Svenska Fotbollförbundet ansvarar för att korten distribueras ut till alla föreningar, men att lag som eventuellt saknar kort, hör av sig till StFF. Korten skickas ut under vecka 14, med förhoppning om att alla föreningar har dem till seriestart. Denna säsong delas korten ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år.

Min Fotboll är svensk bredd- och ungdomsfotbolls egen app som Svenska Fotbollförbundet och distrikten lanserade till säsongen 2019. Min Fotboll gör det möjligt för alla bredd- och ungdomslag att öka intresset ochengagemanget kring sina matcher via foto, film och liverapportering. Appen blir även det snabbaste och bästa sättet att hitta information om serier, matchresultat, tabeller, klubbar och lag i svensk fotboll. Det är även i appen som du kan registrera det Gröna Kortet.

Grönt Kort för Fair Play delas ut vid alla matcher i S:t Eriks-Cupen i åldrarna 8-14 år.

Kriterier och tips för Grönt Kort

Registrera ett Grönt Kort

Att tänka på vid Grönt Kort

Läs om Grönt Kort hos SvFF