Regionala läger & Tipselit

Regionala läger – SvFF

Regionalt läger, tvådagarsläger i sex regioner (2st per år)
Spelare som fyller 16 och 17 år under året blir kallade till dessa läger. Lägren anordnas lokalt ut i landet på sex olika platser. Spelarna väljs ut i samråd mellan distriktförbundskaptener, lagtränare och spelarutbildare. Verksamheten som genomförs utgår från SvFF spelarutbildningsplan och har liknande ramprogram som ett landslagsläger.

Tipselitspelare – flickor

Vad är projektet?

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Fotbollförbundet, Elitfotboll dam och fotbollens huvudsponsor Svenska Spel AB.

Syfte med projektet?

Att utveckla svensk damelitfotboll genom målmedveten satsning på talanger i åldrarna 16-19 år.

Vilka är med?

Utvalda spelare, av ungdomsförbundskaptenerna, är med på Tipselitlistan. Spelarlistan är ett levande dokument som revideras varje år. Från Stockholm är det cirka 40 spelare i åldern 16-19 år som är med på listan.

Vad innebär det att vara Tipselitspelare?

  • Spelaren är en av Sveriges ca 170 spelare i åldern 16-19 år vars utveckling vi inom svensk fotboll nyfiket följer upp under innevarande år.
  • Spelaren kan bli kallad till landslagsläger.
  • Kan även bli kallad att representera Sverige på landskamper.
  • Individuell utvecklingsplan.
  • Matchbesök av ungdomsförbundskapten.

Mål med Tipselit

25 procent av de spelare, som är med på spelarlistan i åldrarna 18-19 år, ska representera Damallsvenska föreningar. Av dessa ska 25 procent starta minst hälften av lagets tävlingsmatcher per säsong (Damallsvenskan, Svenska Cupen)
Tre spelare i varje grupp ska representera A-landslaget i framtiden.