Rågsveds IF första förening att få stöd från 50/50-fonden

Rågsveds IF:s tjejsatsning är den första föreningen att få bidrag från 50/50-fonden på 64 000 kr. Detta tack vara en långsiktig och hållbar satsning för att öka andelen tjejer som spelar fotboll i närområdet. 50/50-fonden är en gemensam satsning mellan Stockholms Fotbollförbund och Ellevio för att stärka tjejfotbollen i distriktet och få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund.

Torsdagen den 22 mars delades den första checken ut från 50/50-fonden till Rågsveds IF tjejsatsning. Bidraget var på 64 000 kr och sträcker sig över hela 2018.

50/50-fonden är ett initiativ som uteslutande vänder sig till tjejfotbollen i Stockholm och är en satsning mellan Stockholms Fotbollförbund och Ellevio. Det övergripande syftet med 50/50-fonden är att skapa en fond som stärker tjejfotbollen i distriktet, att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund. Visionen med 50/50-fonden är: "Lika många tjejer som killar". Fonden kan dela ut bidrag till såväl projekt, föreningar och/eller enskilda lag.

Rågsveds IF är en förening med stark tjejtradition sedan 1970 som nu uttalat ambitionen att satsa med en långsiktig och hållbar plan för att öka andelen tjejer som spelar fotboll i närområdet.

Vi tror att det finns möjlighet att, över tid, öka antalet tjejer som spelar fotboll i vårt närområde om vår tjejverksamhet är extra attraktiv och kvalitativ samt har mervärden för personlig utveckling på ett större plan än att endast fokusera på fotbollsutveckling. Som förening vill vi kunna erbjuda en ännu bättre verksamhet med låga trösklar, för vem som helst, oavsett bakgrund och familjeidrottstradition börja spela fotboll i vår förening säger Robert Isesund, Sportchef Rågsved IF

Satsningen med 50/50-fonden är långsiktig från såväl Stockholms Fotbollförbund och Ellevio eftersom fördelningen inom fotbollen inte alls är jämställd.

Vi hoppas att satsningen kommer innebära en mycket större jämställdhet på våra fotbollsplaner men det gäller inte bara spelare utan även domare, ledare och föreningsledare inom våra fotbollsklubbar i Stockholm säger Björn Eriksson, Förbundschef Stockholms Fotbollförbund.

Ellevio har insett att utmaningarna för tjejer inte börjar i samband med yrkeslivet utan mycket tidigare och har därför startat Switch – ett jämställdhetsinitiativ. Ellevio arbetar för ökad jämställdhet och har medvetet valt att samarbeta med organisationer med helt andra infallsvinklar och erfarenheter än energibranschen.

– Vi behöver bredda kunskapen för att kunna förändra något. Vi behöver ta del av nya perspektiv som leder till proaktiva lösningar för att göra branschen mer attraktiv för kvinnor säger Thomas Kult, ansvarig för sponsring och samarbeten inom Ellevio.

Vill du veta mer om 50/50-fonden och hur man ansöker om ekonomiska medel så hittar du all information här!

Ellevio AB:s VD Johan Lindehag intervjuas i Veckans Affärer

Se mer om Ellevio Switch – samarbeten för ökad jämnställdhet

Kontakt:

Thomas Kult, Ansvarig sponsring och samarbeten, Ellevio
Tel: 070-344 54 76
Mejl: thomas.kult@ellevio.se

Johan Cederbrant, Marknad och Försäljning, Stockholms Fotbollförbund
Tel: 070-220 76 54
Mejl: johan.cederbrant@stff.se

Robert Isesund, Sportchef Rågsveds IF
Tel: 076-580 98 33
Mejl: ragsveds-if@telia.com