Den 22 februari händer det – StFF får en ny hemsida

Iphone 4 S var en het mobiltelefon och surfplattan började bli populär, året var 2011 och Stockholms FF lanserade sin nuvarande hemsida. Tekniken har utvecklats och vi kan väl erkänna att vi inte riktigt har hängt med i den digitala utvecklingen. Den 22 februari tar vi ett steg i rätt riktning när vi ersätter den nuvarande hemsidan och blir en del av svensk fotboll gemensamma plattform.

Svenska FF har tillsammans med digitalbyrån Creuna utvecklat den nya och fräschare sajten. SvFF har ju succesivt lämnat den gamla plattformen för att nu ha tre hemsidor under sitt paraply. Vi kommer bara ha en, men med ett utseende som gör att man ser helheten med svensk fotboll.

För att ta fram den nya hemsidan har Creuna genomfört intervjuer och workshops med användare på olika nivåer för att få fram en så pass bred bakgrund och beslutsunderlag som möjligt. Arbeten har sedan fortskridit med digitala möten med en referensgrupp.

Nu är det dags att visa upp den nya babyn och förhoppningsvis kommer våra användare få ett positivt intryck av vårt nya ansikte utåt. Något som vi är övertygande om kommer att falla användarna i smaken är att den nya hemsidan är mobilanpassad! Då över 70 procent av användarna har mobilen som plattform vid användandet var det den viktigaste pusselbiten vid utvecklingen av den nya sajten.

Allt kommer inte att vara guld och gröna skogar i inledningen, utan det kommer säkert att dyka upp barnsjukdomar och funktioner som ännu inte har utvecklats till releasedatumet. Vi tycker ändå att utvecklingen har kommit så pass långt att vi vill släppa den nya hemsidan.

Du kommer hitta en lite annorlunda navigation än den nuvarande hemsidan, men kommer säkert snabbt att lära dig att hitta. De sex rubrikerna som sidan är byggd efter är:

Förening – Tävling – Utbildning – Domare – Utveckling – Om oss

Under dessa huvudrubriker finns sedan en mängd underrubriker där vi hoppas att du ska hitta det du söker.

Några funktioner och sidor som du i den första releasen inte kommer att hitta är bland annat: Anslagstavlan, kalendariet, domarregistret och utbildningsregistret. Widgets kommer inte heller att fungera. Den nuvarande hemsidan kommer att finnas tillgänglig till maj, men kommer inte att uppdateras.

Vi hoppas att du kommer gilla den nya hemsidan och kommer ha överseende med att allt inte är helt hundraprocentigt från första början. På måndag kan du surfa runt och bilda din egen uppfattning!