Det finns närmare 190 lag i de lägre divisionerna och många lag har man aldrig har hört talas om eller kanske bara sett namnet på. Vi på Stockholms Fotbollförbund känner att vi skulle veta mer om dessa lag och vi tror att många fler är intresserade av vilket lag det är som döljer sig bakom namnet på laget. Här presenterar vi de mindre kända lagen i div. 4-5 damer och div. 6-7 herrar.

BK Träsket – en blubbande 40-åring

I dag är det dags för en "Laget bakom namnet"-special. En av Stockholmsfotbollens unika kultföreningar fyller 40 år. Det unika är att damlaget i princip aldrig tar mer än tre poäng under en säsong, men ändå, år efter år kommer till start för ytterligare en säsong i damernas lägsta serie. Läs om jubilaren där kärleken till fotbollen måste vara som störst!

Bromstens IK – 110-åringen som började spela på Tvätt-Anders äng

Idag är det dags för ytterligare en "Laget bakom namnet"-special. Egentligen hyllar vi Bromstens IK två månader försent, då föreningen bildades den 1 augusti 1910. Men i Fogis står det att klubben grundades den 1 oktober för 110 år sedan. En så anrik förening vill vi fira även om det är lite sent. Läs om klubben som hade ett damlag redan 1914, under ett decennium inledde säsongen med en match mot AIK och snart är en diplomerad förening.

Norsborg FC – laget på väg uppåt

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Norsborg FC. Läs om laget som efter en dramatisk seriefinal vann "sjuan" redan under premiäråret. Klubben strävar i år mot div. 5 och ligger med i toppen i H 6 F.

Runby IF – 50-åringen som behöver en större plan


På söndag fyller Runby IF 50 år! Det firar vi genom att publicera en "Laget bakom namnet"-special. Läs om korplaget Korparna från Upplands Väsby som utvecklades till föreningen Runby IF. Klubben bedriver sin verksamhet på en 9 mot 9-plan, men behöver en större för att kunna fortsätta växa.

IFK Tumba FK – damlagsdrömmen som blev verklighet

Föreningen har en längre tid haft en dröm om att starta ett damlag. Genom eldsjälen Melissa Besara har drömmen kunnat uppfyllas. Läs om laget som bland annat består av flera landslagsspelare och en känd rappare samt siktar på att gå upp i "fyran".

Råsunda FC – laget för AIK-supportrar

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Råsunda FC. Läs om laget som bara består av spelare som håller på AIK – nästan, åker till Ukraina för att lira och har vunnit mot AIK:s damlag.

Alvik FC – det nystartade laget som vill växa

Under rubriken "Laget bakom namnet" presenterar vi idag Alvik FC. Klubbens premiärsäsong har blivit sönderryckt och försenad på grund av coronapandemin, men den 14 augusti fick laget äntligen genomföra den efterlängtade debutmatchen i H 7 C. I framtiden är föreningens mål att även starta upp dam- och ungdomslag.

Idrottsgatans BK – laget som tränade i en ”kaninbur”

Om ett par dagar är det dags för seniorlagen att börja spela matcher efter den uppskjutna vårsäsongen på grund av coronapandemin. Det firar vi med att presentera Idrottsgatans BK under rubriken "Laget bakom namnet". Läs om klubben som grundades på puben Dick Turpin, inledningsvis tränade i en "kaninbur" och om matchen som går under namnet "miraklet i Rinkeby".

IFK Viksjö – laget med 90 procent egna produkter

IFK Viksjö är ju en av distriktets större klubbar, men hur väl känner vi egentligen till föreningen och dess herrlag? I vår artikelserie "Laget bakom namnet" kan du läsa om klubben med ett flertal spelare med IFK Viksjö som moderklubb och vars herrlag i år satsar hemvävt.

Ursvik IK – 90-åringen med distriktets nyaste klubbhus

Idag fyller Ursvik IK 90 år! Det firar vi genom att publicera en "Laget bakom namnet"-special. Läs om föreningen som från början inte hanterade några bollar utan höll på med bland annat "allmän idrott". Lagom till 90-årsfirandet har föreningen precis invigt sitt nya klubbhus.

FC of Hässelby – laget där vänskaps-band knyts

I väntan på att seriespelet för seniorlagen ska starta sätter vi igång artikelserien "Laget bakom namnet". Först ut den här säsongen är 10-års jubilerande FC of Hässelby. När laget tog sitt namn planerade man för spel i de internationella cuperna, eller? Läs mer om laget från västra Stockholm där vänskapen är det viktigaste i verksamheten.

Tullinge BK – laget som både är seriösa och har kul

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Tullinge BK. Laget var ursprungligen ett korplag med det punk-klingande namnet Tumult. Men spelarna ville hellre spela i en "riktig" serie och Pappas Pojkar FF bildades. Laget utvecklades sedermera till en hel förening med upp till 30 lag, senior- flick- och pojklag. En av anledningarna till att laget bytte namn var att flickorna skulle känna sig mer välkomna i klubben.

Reymersholms IK - en pigg 120-åring

Denna fredag är det dags för "Laget bakom namnet"-special. Reymersholms IK är en av våra äldsta klubbar och fyller 120 år den 1 september. Även fast åldern är hög är föreningen ung och pigg. Födelsedagsbarnet som har ett av Stockholms sex lag som har spelat i herrallsvenskan har över 50 lag i seriespel och sprudlar av energi.

Sol Union FF – nybildade laget som vill bygga ett team

Sol Union FF är ett av distriktets senast nytillkomna lag. Lagets bildades 2018 och började seriespelet till innevarande säsong. Inledningen gick lite trögt, men vid vårsäsongens sista match kom lagets första seger. Ett mål i Ali Sharifi och hans kompisars väg att bygga ett team var uppnått.

Enebybergs IF – Gärderud höjde publiksiffrorna

I veckans "Laget bakom namnet" hälsar vi på hos Enebybergs IF. Läs om de lilaskrudade laget som spelade matcher på "Getbetet" och höjde åskådarantalet tack vare löparen Anders Gärderud.

Essinge IK – Hundraåringen från Stockholms närmsta öar

Idag är det dags för ett "Laget bakom namnet" special. Essinge IK fyller 100 år den 8 juni och det vill vi inte ska gå obemärkt förbi. Läs om föreningens mångfasetterade historia med ett otal grenar på programmet och en rad karismatiska ledare.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter