Övriga frågor

Sök bland frågor och svar

 • 2021-02-03: Vad gör förbundet?

  Fråga:

  Det är ju tydligt från FoHMs olika presskonferenser mm att det INTE är utomhusidrott som bidrar till smittspridningen. Vad gör StFF och Svensk Fotboll för att påvisa konsekvenserna och av den slumpmässiga 2005-gränsen ? Det är begripligt att myndigheterna inte alltid får till träffsäkra regler, men jobbas det aktivt på att få bort denna gräns, som skär rakt igenom våra trupper/träningsgrupper ? Ska halva laget spela match och andra hslvbsn titta på ? Har ni fått FoHM att förstå det orimliga idenna slumpmässiga gräns.

  Terje B. - dj-ledare

  Svar:

  Hej Terje!

  Vi förstår att denna rekommendation ställer till det i vissa trupper och vi har gjort vissa försök att få den ändrad. Framför allt under 2020 då gränsen drogs för 2001:or, en gräns som var ologisk för oss men logisk i många andra idrotter och sammanhang.
  Samtidigt måste vi ha respekt för att restriktioner behövs, gränser måste dras och en förståelse för att FoHM och andra beslutande organ inte kan ta detaljbeslut kring alla olika områden i samhället.

  I denna märkliga period får vi acceptera att det finns vissa ologiska och besvärliga moment kring vissa restriktioner. Men Svenska FF för en dialog med FoHM via RF för att belysa fotbollens situation.

  Om vi är duktiga på att rätta oss efter restriktionerna nu, så hoppas och tror vi att vi kan dra igång seriespel för alla som planerat i början av april.

 • 2021-01-22: Träningsläger

  Fråga:

  Ser att en del föreningar har lag som bokat träningsläger nu i slutet av januari och februari (-05 och yngre). De lagen anger att man följer alla restriktioner i sina kallelser och info på lagsidor. Man är ensamma på lägret, spelar inga matcher, bor själva och träffar inga utomstående. Barnen kommer från samma skola etc. Inte att jämföra med ex. en cup.

  Upp till lagen själva att åka eller vad säger STFF?

  Namn: Alex

  Svar:

  StFF bygger alla sina rekommendationer på FoHM:s rekommendationer.

  Lagen får själva ansvara för att rekommendationerna följs.

 • 2020-11-18: Repskapsmöte

  Fråga:

  När kommer info om vad som beslutades på repskapsmötet 17/11?

  Namn: Martin

  Svar:

  Om allt går som det ska blir den klar under dagen (18/11).

 • 2020-10-23: Trippel i DM

  Fråga:

  Tyresö FF har nu i år tagit hem trippeln i DM. Dam, Herr och Junior. Är det första gången en klubb gör det? Grattis TFF, stort!

  Namn: Tyresö fans

  Svar:

  Efter en snabb koll där vi har gått tillbaka till 1977 finns det ingen annan förening som har lyckats med det. 2003 vann Hammarby tre titlar, men på den tiden var klubben uppdelad i två föreningar, Hammarby IF och Hammarby DFF.

 • 2020-09-30: Pengar i div 3

  Fråga:

  Finns det någon minimum gräns på något alla måste tjäna i division 3? Eller är det upp till klubben?

  Svar:

  Eftersom det inte finns något krav på ersättning i div. 3 finns det ingen minimumgräns.

 • 2020-08-10: Får man ha fler än 50 i publiken?

  Fråga:

  Hej,

  Jag såg till min förvåning att matchen mellan Kista och Husby i herrar div 4 den 28 juli spelades inför 325 åskådare. Är inte det olagligt och emot förbundets bestämmelser? Får man göra så? Eller kommer hemmalaget att straffas efter detta?

  Undrar då mitt lag har flera matcher till hösten vi spelar helt utan publik, men om man inte straffas så kan vi ju också köra på.

  Tack på förhand / Anton

  Svar:

  Man får inte ha fler än 50 personer i publiken. Om det överskrider 50 personer, har polisen rätt att ställa in eller upplösa matchen. StFF förordar fortsatt publikfritt i vår tävlingsverksamhet. Läs mer!

 • 2020-05-04: Hur kan man hitta lag?

  Fråga:

  Hur kan man hitta lag?

  Namn: Mojtwan

  Svar:

  Det enklaste sättet är gå till Föreningsregistret och leta upp föreningen och därifrån hitta lag.

 • 2020-04-15: Grönt Kort

  Fråga:

  Hej

  Jag undrar om det kommer att tilldelas grönt kort i år ?

  Skickar ni kortet hem ? hur funkar det ? om det blir ja

  Ta han om er

  Namn: Roddan

  Svar:

  Deet kommer delas ut Gröna Kort även i år, men i år är det Folksam som är samarbetspartner. Här kan du läsa mer om vad som gäller för Grönt Kort för Fair Play. De gröna korten ska vara utskickade till kontaktpersonen i laget. Om de inte har anlänt kan du höra av dig till kansli@stff.se för att beställa nya.

  Ta hand om dig!

 • 2019-12-03: Börja spela fotboll som 18-åring

  Fråga:

  Hur går en 18-årig kille tillväga som vill börja spela mer seriöst i ett lag men aldrig mer än spelat med kompisar och skola förut?

  Namn: Nina

  Svar:

  Börja med att kontakta en förening i närheten där ni bor. Det går även att annonsera på vår hemsida.

 • 2019-10-25: Fråga om er personalpresentation?

  Fråga:

  Fråga: Hej

  Läste följande "Stockholms Fotbollförbund omorganiserar och tillsätter samtidigt en distriktschef som ny ansvarig för förbundet"

  När man tittar i personalpresentation så återfinns Andrea Möllerberg längst ner i listan. Hon borde väl placeras överst. Även om listan i övrigt är osorterad så står ju Björn överst som högste chef. Det är väl inte korrekt. Det vore väl på sin plats att uppdatera den?

  Namn: Piotr

  Svar:

  Vi håller på med en omorganisation som beräknas bli klar under december. När den är klar kommer det säkert att bli förändringar på hemsidan.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 53 , Nästa