Visar en fråga

 • 2021-02-03: Vad gör förbundet?

  Fråga:

  Det är ju tydligt från FoHMs olika presskonferenser mm att det INTE är utomhusidrott som bidrar till smittspridningen. Vad gör StFF och Svensk Fotboll för att påvisa konsekvenserna och av den slumpmässiga 2005-gränsen ? Det är begripligt att myndigheterna inte alltid får till träffsäkra regler, men jobbas det aktivt på att få bort denna gräns, som skär rakt igenom våra trupper/träningsgrupper ? Ska halva laget spela match och andra hslvbsn titta på ? Har ni fått FoHM att förstå det orimliga idenna slumpmässiga gräns.

  Terje B. - dj-ledare

  Svar:

  Hej Terje!

  Vi förstår att denna rekommendation ställer till det i vissa trupper och vi har gjort vissa försök att få den ändrad. Framför allt under 2020 då gränsen drogs för 2001:or, en gräns som var ologisk för oss men logisk i många andra idrotter och sammanhang.
  Samtidigt måste vi ha respekt för att restriktioner behövs, gränser måste dras och en förståelse för att FoHM och andra beslutande organ inte kan ta detaljbeslut kring alla olika områden i samhället.

  I denna märkliga period får vi acceptera att det finns vissa ologiska och besvärliga moment kring vissa restriktioner. Men Svenska FF för en dialog med FoHM via RF för att belysa fotbollens situation.

  Om vi är duktiga på att rätta oss efter restriktionerna nu, så hoppas och tror vi att vi kan dra igång seriespel för alla som planerat i början av april.