Tävlingsfrågor

Sök bland frågor och svar

 • 2021-02-11: Victoria Cup

  Fråga:

  Kommer Victoria Cup matcher spelas feb-mars som det ser ut just nu?

  Namn: Jörgen

  Svar:

  Vi kommer inte spela matcher så länge restriktionerna inte tillåter det. Och just nu ligger de till juni. Men vi hoppas och tror att de kommer släppa innan dess, frågan är när?

  Vi kommer inte spela cuperna samtidigt som seriespelet pågår. Om cupmatcherna ska bli av krävs det antingen att matchstoppet hävs inom kort, eller att vårsäsongens seriespel inte blir av.

  Vår bästa gissning just nu är att vårsäsongen förhoppningsvis kommer spelas men att cupmatcherna troligen kommer strykas. Men vi är inte riktigt redo att ta det beslutet ännu, mer detaljerad info kommer inom kort.

 • 2021-01-25: Byte av förening

  Fråga:

  Min dotter född 2007 har bytt förening. Kan den nya föreningen göra övergången i Fogis, eller måste det analoga pappret med underskriftet användas?

  Namn: Johan

  Svar:

  Om spelaren deltagit i bindande match med den gamla föreningen under pågående speltermin (1 nov- 28 feb) behöver dispensövergångsblanketten fyllas i och skickas in. Annars inte.

 • 2021-01-22: Träningsmatcher?

  Fråga:

  Nu får ju alla åldrar lyckligtvis träna utomhus. Jag undrar om ni har någon info eller vet när det eventuellt blir aktuellt för att köra träningsmatcher?

  Namn: Mårten

  Svar:

  Hej Mårten och tack för frågan.

  Just nu beror det på ålder. Barn födda 2005 och senare får redan nu spela "enstaka matcher", vilket innefattar träningsmatcher.

  Äldre ungdomar och seniorer får inte spela matcher fram till den 30 juni, såsom restriktionen ligger nu.

  Däremot hoppas och tror vi att vaccinering och den minskade samhällsspridningen i Stockholm kommer bidra till att den restriktionen kan tas bort tidigare än så.

  Vår förhoppning är att kunna dra igång seriespelet i början av april för alla lag.

  Men just nu finns inga indikationer på det och vi har ingen annan info om detta då vi fram till nu enbart diskuterat träningar.

  Mvh, Björn Eriksson

 • 2021-01-14: Vad gäller 24 juni?

  Fråga:

  Hej

  Jag blir lite förvirrad när jag i flera svar läser restriktioner till 24 juni. Är det inte 24 januari som gäller?

  Namn: Örjan

  Svar:

  Vi förstår att alla regler och rekommendationer från olika instanser är svåra att hålla reda på.

  Här kommer ett försök att reda ut lite grann.

  Enligt FoHM får alla träna, både inomhus och utomhus, förutsatt att man inte är fler än 1 pers per 10 kvm i snitt.

  D.v.s. cirka 80 personer i en fullstor hall och väldigt många personer på en fullstor fotbollsplan.

  Dock ska man undvika omklädningsrum, tänka på hur man tar sig dit, inte dela flaskor och vara allmänt smart när vi tränar.

  Däremot får ingen spela match. Inte inomhus, inte utomhus, inte ungdomar, inte seniorer.

  Detta gäller till den 24 JUNI.

  Dock!

  Enligt Smittskydd Stockholm får ingen organiserad träning alls bedrivas just nu.

  Vare sig inomhus eller utomhus, oavsett ålder.

  Detta gäller till den 24 JANUARI.

  Så som läget är just nu får ingen verksamhet alls bedrivas, men vi hoppas kunna komma igång med träningar den 25 januari.

  Vi har även gott hopp om att FoHM kommer ändra sin rekommendation kring matcher långt innan den 24 juni.

  Observera att det här är dagsuppgifter, vi lever i en tid där nya rekommendationer kan tillkomma och/eller gamla tas bort dag för dag.

  Vi hoppas väl ändå att peaken i Stockholm har nåtts och att vi snarare pratar om att ta bort restriktioner än att lägga till nya.

  Go vaccinering...!!

 • 2021-01-07: Ingen fotboll 2021

  Fråga:

  Är det bara att ge upp 2021 för oss vuxna som lirar på lägre nivåer? Vi kommer ju knappt få träna utomhus som seniorer ändå?

  Namn: undrande själ

  Svar:

  Nej, vi tycker det är för tidigt att kasta in handduken redan nu för säsongen 2021 Just nu ligger visserligen restriktionerna till 24 juni, men vi har stora och starka förhoppningar om att de kommer förändras i förtid. Förhoppningsvis på ett sätt som kommer tillåta både träning och matcher innan april månad.

  Det återstår att se hur det blir, men vi ser ingen anledning till att ge upp säsongen så här tidigt.

 • 2021-01-07: Träningsverksamhet?

  Fråga:

  Varför får inte seniorer på både dam och herrsidan inte träna i de lägre divisionerna? Självklart ska man ha respekt för utvecklingen i Pandemin. Det jag dock inte förstår mig på är att samtidigt diskuteras det mellan FHM och elitfotbollen redan nu angående eventuell publik säsong 2021?

  I de lägre divisionerna är det inte direkt så att det strömmar in publik eller är någon skillnad på träningarna? Jag kan förstå pengafrågan gällande elitfotbollen men folkhälsan spelar väl ändå in och många verksamheter riskerar att gå under pga ytterligare restriktioner. Går det inte att träna i början av våren så lär det ju inte direkt båda gott för träningsmatcher och sedermera tävlingsmatcher....

  Namn: Förvirrad spelare

  Svar:

  Skillnader görs mellan de som har fotboll som yrke och vi som inte har det. De som är yrkesutövande får spela och träna medan vi andra får vänta. De som får spela och träna måste också följa ett protokoll med egentester och annat för att få göra det, något den stora mängden inte skulle klara av att göra.

  Själva träningsaktiviteten lär det inte vara någon större skillnad kring, vi tror inte heller att det är den som huvudsakligen är smittorisken. Det är mer hur man tar sig till och från träning, omklädningsrum, delad utrustning mm som är riskmoment och dessa skulle onekligen öka kraftigt om den stora massan skulle få träna som vanligt.

  Just nu ligger restriktionerna till den 24 juni, men vi har starka och stora förhoppningar om att de kommer förändras i förtid, förhoppningsvis till något som tillåter alla att träna och kanske även publik på vissa matcher.

 • 2021-01-07: Serierna 2021

  Fråga:

  När är alla serier klara? (Undrar framförallt över ungdomsserierna)

  Svar:

  Serieindelningen för de ca 5 000 lagen i S:t Eriks-Cupen brukar bli klar i början av februari. Spelschemat för dessa lag brukar bli klart under andra halvan av mars. Årsplanen för S:t Eriks-Cupen hittar du här.

  Spelprogrammet för seniorlagen brukar bli klart i mitten eller i slutet av februari. VIlka lag som spelar i vilken serie kan du hitta här!

 • 2020-12-16: Spelschema

  Fråga:

  När beräknas att serieprogrammet för 2021 i seniorserierna Div. 4 och 5 kommer att visas.

  Namn: Moggi

  Svar:

  Spelprogrammet för seniorserierna brukar bli klart i mitten eller andra halvan av februari. Men under rådande omständigheter vågar vi inte lova att det blir så även 2021.

 • 2020-11-26: Division 1

  Fråga:

  När kommer grupperna i p17 respektive p19 divison 1?

  Svar:

  Med största sannolikhet kommer det dröja ett par veckor innan grupperna blir klara. Detta beror på att SvFF ligger lite efter då ett antal matcher året säsong fortfarande inte är spelade. Sen ska även alla regioner skicka in sina anmälningar, vilket kan dra ut på tiden.

 • 2020-11-24: Platstilldelning div 1 P17

  Fråga:

  När kommer besked om vilka lag som erbjuds platser i p17 respektive p19 division 1?

  Namn: Mats

  Svar:

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 194 , Nästa