Digitala domarersättningar

Äntligen närmar vi oss digital domarersättning då en ny teknisk lösning är framtagen. Den ska få bort all kontanthantering från våra planer, säkerställa arvoden och reseersättningar samt även underlätta för klubbar att betala domare, hantera kontolluppgifter med mera på ett effektivt sätt.

Alla domare och föreningar får en inloggning i det nya systemet där betalningar och kvittohantering finns. Som domare loggar du efter genomförd match in i systemet, slutför domarrapporten och i och med det begär du ersättning för matchen. Du kommer enkelt kunna följa alla dina uppdrag i systemet.

Föreningar behöver också skapa varsitt konto där alla föreningens hemmamatcher kommer att synas, en tydlig översikt. Har föreningen många matcher är det lätt att ta fram en fil med alla domarersättningar och hantera kontrolluppgifter till Skatteverket.

Länk till manualer för domare finns här.

Länk till manualer för föreningar finns här.

Länk till inloggning för digital domarersättning finns här.

Observera att alla domare betalas från ett och samma konto hos klubben. Om ni idag har en lösning där lagen betalar var och en för sig, behöver ni hitta en ny rutin för att lösa detta.

Under 2020 kommer systemet testas i begränsad utsträckning. Alla serier som Svenska Fotbollförbundet arrangerar går in i digital domarersättning, t ex. damer ner till division 1, herrar ner till division 3 samt nationella ungdomsserier. Vi ska även testa systemet i herrar division 4 samt damer division 3 i StFF:s serier. S:t Eriks-Cupen och övriga seniorserier får vänta.

Anledningen att vi väljer att vänta är att systemet är relativt nytt. Det är testat under vintern, men långt ifrån i den mängd matcher som inryms i S:t Eriks-Cupen. Vi vet också att en del klubbar behöver hitta nya rutiner för att detta ska fungera och vi vill ger er tid att göra det.

I vårt distrikt har vi över 2 000 domare och 300 klubbar. Det arrangeras drygt 40 000 matcher. Vi ser ett behov av att testa detta system i en något mindre skala innan vi implementerar det fullt ut. Mer information publiceras under året.

Mer specifik information distribueras innan seriestart till de klubbar och domare som redan i år ska testa detta.

Lycka till med säsongen!