Aktivera era lag i Min Fotboll-appen

2017 inledde Stockholms Fotbollförbund ett samarbete med Sportswik med målet att skapa en härlig bevakning kring alla serier och matcher i S:t Eriks-Cupen. Och vilket resultat det blev!

Under 2017 laddades det upp 8 000 bilder och videos, 7 000 kommentarer och hejarop, och 2 200 matcher i äldre åldersklasser liverapporterades med mål och matchhändelser.

Till säsongen 2019 lanserade Svenska FF och svensk fotboll den nya appen: Min Fotboll. I den nya applikationen kommer bland annat Grönt Kort för Fair Play finnas med.

I början av april fick alla kontaktpersoner ett mejl med en länk till att aktivera anmälda lag i seriespelet. Om ert lag finns på Min Fotboll sedan tidigare kopplar ni bara årets serier till det laget, gör ev. justeringar av spelartrupp, och är sedan redo att köra igång.

Med Min Fotboll-appen kan er community runt laget fota, filma, heja och dela vad som händer så att alla kan följa och dela upplevelsen. Alla kan skapa snygga line-ups, och i åldersklasser med resultat och tabeller finns en snabb och enkel liverapportering av mål och matchhändelser. Det går även att livesända matcher direkt från appen.

Varje serie har sin egen sida och där samlas all matchbevakning, bilder och filmer tillsammans med spelprogram, tabeller, m.m., och allt finns också på www.sterikscupen.se. Lagens rapportering samlas även upp på klubbnivå, så om ni vill se vad som händer i andra lag i klubben trycker ni bara på klubbmärket på er lagsida i appen.

Min Fotboll är ett socialt medie som Facebook, Instagram och Youtube, fast helt anpassat för sport. Som förening och lag tillämpar ni samma principer och rutiner för hantering av bilder och videos som ni idag gör för era laghemsidor, Facebook, Instagram eller andra sociala medier ni använder.

Min Fotboll innehåller även speciellt framtagna funktioner för integritetsskydd. T ex kan ett lag som innehåller spelare med skyddad identitet markera att man inte tillåter bilder och video från sina matcher, och man kan välja att dölja spelares profilbilder och fullständiga efternamn för andra än godkända lagmedlemmar (spelare, ledare och målsmän).

Gröna Kort registreras direkt i appen och de schyssta lirarna hyllas på respektive match. Därför är det viktigt att alla ledare aktiverar sitt lag så att era spelare kan registrera sina gröna kort.

När ni aktiverar era lag så välj alternativet att koppla årets serier till ert befintliga lag på Min Fotboll. På så sätt finns era laguppställningar, följare och fjolårets rapportering kvar och ni behöver bara uppdatera truppen med förändringar jämfört med i fjol.

Får lagets ledare inget aktiveringsmejl beror det på att laget saknar kontakt-uppgifter i Fogis. Då går ni in i Fogis och uppdaterar era kontaktuppgifter, eller tar kontakt med ert föreningskansli så hjälper de er. Sedan mailar ni support@sportswik.com och anger serie och lagnamn sen skickas ert aktiveringsmejl.

Ju fler som fotar, filmar och hejar och bidrar, ju roligare blir det! Som tränare är det ofta fullt upp, så engagera föräldrar och uppmana spelare och föräldrar att bjuda in nära och kära som kan vilja följa ert lag.

Ett personligt komma-igång-mejl skickades ut den 17 april 2020